De Connect Watch is mogelijk de eerste smartwatch met het AsteroidOS aan boord. Je kunt het project vanaf nu steunen met je geld. De crowdfundingcampagne is namelijk van start gegaan: de prijzen gaan vanaf 99 euro en hoger.

Connect Watch met AsteroidOS

De Connect Watch zou nog wel eens de eerste smartwatch kunnen worden die draait op AsteroidOS, een alternatief besturingssysteem voor smartwatches. De makers van de Connect Watch zijn nu een crowdfundingpagina begonnen, op de Europese site Ulule, waar dertigduizend euro opgehaald kan worden. Je kunt al een smartwatch reserveren voor een bedrag van 99 euro, die dan in oktober wordt geleverd. Mocht je wel geld doneren en besluiten later een horloge te kopen, dan ben je er tegen die tijd 149 euro aan kwijt.

Hiermee is de Connect Watch, of je hem nu of straks koopt, één van de meest betaalbare en toegankelijke smartwatches van dit jaar. Voor dat bedrag krijg je een slim horloge met een amoled-scherm van 1,4-inch en een resolutie van 400 bij 400 pixels. Onder de motorkap zit een quadcore-processor van MediaTek. Er is ondersteuning voor bluetooth, wifi, gps en gsm. Je hebt de keuze uit een model met 512 MB aan ram en 4 GB aan opslagruimte of 1 GB ram en 8 GB rom. Beide modellen beschikken over een camera van twee megapixel.