Uit een enquête blijkt dat Dark Sky, een weerapplicatie voor lokale weerberichten, nu de meest populaire app op Apple Watch is. Naast Dark Sky gebruiken Apple Watch-eigenaars ook de kalenderapplicatie Fantastical en de podcast-applicatie Overcast het meeste.

Top drie meest populaire Apple Watch-apps

Onderzoeksbureau Wristly heeft een poule van dertienhonderd mensen gevraagd welke applicaties zij het liefste op hun Apple Watch gebruiken. Uit de enquête blijkt dat de meeste mensen de weerapplicatie Dark Sky als de nummer één zien op dit moment. Dark Sky biedt lokale weerberichten aan die zelfs tot op de minuut een nauwkeurige meting kunnen laten zien. Ondanks het feit dat de Apple Watch al een eigen weer-app heeft, is Dark Sky toch de favoriet, voornamelijk omdat het veel uitgebreider is dan de standaard app.

Op de tweede plaats komen we de app Fantastical tegen. Fantastical is een populaire kalenderapplicatie die middels Glance in één keer een overzicht geeft van je dagbesteding. Je ziet alle afspraken in een kleine timelime op het scherm, met daaronder een korte uitleg inclusief de tijd. Ook kun je dus zien hoeveel tijd je voor de rest van de dag nog over hebt. Tap je eenmalig op de timeline, dan open je de applicatie en krijg je alle afspraken van de komende twee weken te zien. Meer informatie kun je vinden door te blijven tappen.

Overcast is de derde app die het ontzettend goed doet op Apple Watch. Met Overcast kun je gemakkelijk naar je favoriete podcasts luisteren. Wristly geeft aan dat weerapplicaties over het algemeen heel vaak populair zijn onder early adopters. Eerder liet Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook al weten dat apps als Twitter en Line ook heel populair zijn op het platform, terwijl foto-applicaties en video's bekijken die zijn gestuurd via iMessage, nog heel wat in te halen hebben. Misschien dat daar verbetering in komt met de release van watchOS 2.