Tijdens het World Wide Developers Conference in 2014 introduceerde Apple iOS 8 én de Gezondheid app, in het Engels genaamd HealthKit. Het idee was dat de gezondheid app alle data over je gezondheid verzamelt: wat je eet, hoeveel je beweegt, je bloedsuikerspiegel en nog meer, zodat alles op een plek te vinden is. Niet elk bedrijf doet echter mee, zo ook Fitbit. Toch is het mogelijk om data vanuit Fitbit te importeren in Gezondheid, zodat je een compleet overzicht hebt.

Fitbit doet niet mee

Ondanks dat Apple executive Craig Federighi op het podium vertelde dat ook Fitbit mee zou werken aan Gezondheid, maakte Fitbit later bekent toch niet data automatisch te laten synchroniseren met de Gezondheid app. Toen dit bekend werd ontplofte het internet en schreven mensen honderden negatieve reacties. Toch is het mogelijk om Fitbit data in Gezondheid te importeren. Het kan zelfs geheel automatisch.

Wristband Manager

De eerste optie, Wristband Manager, synchroniseert moeiteloos al je data met de Gezondheid app. Je kunt zelf kiezen welke data je wel en niet wilt importeren, zoals stappen wel, maar gewicht niet. Zo kun je voorkomen dat je gegevens dubbel hebt en dus geen reëel beeld krijgt. Naast het synchroniseren biedt Wristband Manager meer opties, vooral om je eigen data te vergelijken met die van anderen.

Zo kun je in de app bekijken hoeveel actiever je bent dan de rest van de wereld, maar je kunt ook in de app je eigen voortgang over de maanden bekijken. Ook handig maar vooral leuk zijn de statistieken die de app weergeeft, zoals hoeveel kilometer je het afgelopen jaar gelopen hebt.

Wristband Manager is te koop voor €1,99 in de App Store.

Sync Solver for Fitbit

Dan mijn persoonlijke favoriet: Sync Solver voor Fibit. Deze app kan niet zoveel als Wristband Manager kan, maar wat het doet, doet de app goed. Nadat je ingelogd bent met je Fitbit account geef je aan welke gegevens Sync Solver for Fitbit mag importeren en raadplegen in de Gezondheid app, en dan kan het synchroniseren beginnen.

De eerste keer zal dit wat langer duren, omdat de app alle gegevens importeert. Daarna zal het per dag wat vlotter gaan. Handig aan Sync Solver for Fitbit is dat de app op de achtergrond ook werkt. Daardoor hoef je de app alleen maar te installeren en in te stellen, en kun je hem vervolgens vergeten.

Sync Solver for Fitbit is voor €1,99 te downloaden in de Apple App Store.

Meer tips en adviezen

Wil je meer lezen over wearables als smartwatches en fitness trackers? Of wil je tips over het gebruik of de aanschaf van deze wearables? Neem dan onze tips en adviezen door.