Tweakers schrijft dat de nieuwe VR-brillen van HTC en Lenovo die op het Daydream-platform draaien rond de 800 euro gaan kosten. Daarmee moeten het behoorlijk high-end brillen worden. De apparaten maken gebruik van Qualcomm 835-processoren en de Tango-technologie van Google voor het volgen van de positie van de gebruiker.

Prijs gelijk aan de Oculus en Vive

De techsite sprak met Google topman Clay Bavor, die bij het bedrijf verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van virtual reality. De bedoeling is dat de losse brillen kunnen concurreren met bijvoorbeeld de Oculus Rift en de HTC Vive. De eerstgenoemde kost 750 euro in de winkel en het tweede apparaat gaat voor 899 euro over de toonbank.

Om met soortgelijke VR-headsets mee te kunnen, krijgen de Daydream-brillen van HTC en Lenovo high-end specificaties. Zo is er dus een Qualcomm Snapdragon 835 processor die ingebouwd gaat worden. Tegelijk zullen de OLED-schermen die naar verluidt ingebouwd worden niet extra veel pixels krijgen.

Daydream 2.0

De nieuwe VR-headsets gaan draaien op Daydream 2.0, een vernieuwde versie van Google Daydream. De update maakt van de interface een volwaardig besturingssysteem. Daarmee kunnen gebruikers meer uit hun vr-ervaring halen. Het is de bedoeling dat screenshots en captures mogelijk worden, dat beelden via Chromecast direct doorgezet kunnen worden naar televisies en er wordt een browser toegevoegd.

De virtualrealitybrillen die Google op dit moment heeft met Daydream draaien op smartphones. De gedachte is echter om daar van af te stappen zodat het platform beter uitgebouwd kan worden. De vernieuwde brillen van HTC en Lenovo hebben geen smartphone nodig om te werken en kunnen dus helemaal op zichzelf functioneren. Daarmee kan het gewicht ook beter verdeeld worden en zijn ze fijner om te dragen.