Google heeft op dinsdagavond de Daydream View aangekondigd. Dit is de vr-bril van de zoekmachinegigant, voor mobiele vr-ervaringen. Voor het ontwerp heeft Google goed gekeken naar de dingen die we daadwerkelijk dragen. Ook is de bril in verschillende kleuren beschikbaar.

Dit is Daydream View - de virtual reality-bril van Google

Google heeft eindelijk zijn eigen virtual reality-bril voor smartphones en phablets onthuld. De headset wordt de Daydream View genoemd en werkt natuurlijk in combinatie met Google Daydream, het virtual reality-platform van het bedrijf. Zoals verwacht heeft de bril geen eigen scherm, maar maakt de vr-bril gebruik van het scherm van de smartphone die je erin klikt. De bril herkent de smartphone meteen en zal een draadloze connectie maken. Je hoeft dus op weinig dingen te letten: je klikt de telefoon erin en de rest gaat bijna vanzelf.

daydream-view-2

Hoewel Daydream View al gebruikmaakt van de sensoren aan boord van je smartphone, wordt er ook een controller meegeleverd. Deze controller beschikt over twee knoppen en een capacitief vlak waar je allerlei dingen mee kunt doen. De controller, in de vorm van een simpele afstandsbediening, beschikt ook over motion controls, wat te vergelijken is met de Wii Remote van Nintendo. Google geeft aan dat de controller zo accuraat is met het vertalen van je bewegingen, dat je zelfs je eigen naam zou kunnen schrijven in virtual reality.

daydream-view-3

Verder heeft de zoekmachinegigant bekendgemaakt samen te werken met andere bedrijven, zoals Netflix, YouTube en meer, zodat de vr-bril straks ook voor meer dan alleen gaming gebruikt wordt. Entertainment is dus belangrijk; maar educatieve apps krijgen ook een grote rol. Zo zijn er zo'n honderdvijftig tours beschikbaar via Google Street View, die je in vr kunt volgen. Je kunt bijvoorbeeld India’s Taj Mahal of Londons Natural Science Museum bezoeken. Gewoon, vanuit huis en met een geschikte smartphone in de headset.

daydream-view-4

Wanneer je de controller niet gebruikt, dan kun je die in de headset opbergen, zodat je hem niet snel kwijt zult raken. Daarnaast zal Daydream View in drie kleuren beschikbaar zijn tijdens de launch: Snow (wit), Slate (grijs) en Crimson (rood). Natuurlijk werkt de bril moeiteloos met de nieuwe Pixel XL smartphone van Google.

daydream-view-6

Video

In onderstaande video introduceert Google de Daydream View virtual reality-bril.

Prijs en beschikbaarheid

In de Verenigde Staten is de prijs van de vr-bril 79 dollar. Voor Europa zijn er nog geen prijzen of releasedata bekendgemaakt.