De Orii-smartring is een slimme ring die van je vinger een bluetooth-oordop maakt, zodat je kunt bellen via je vinger. De slimme ring is gemaakt door een startup uit Hong Kong, die nu geld probeert in te zamelen via Kickstarter.

Bellen via je vinger met Orii

Een startup uit Hong Kong, Origami Labs, probeert nu via Kickstarter geld in te zamelen voor Orii, een bluetooth-ring die gebruikers in staat stelt te bellen via de vinger. Het geluid wordt verstuurd via botgeleiding. Wanneer je de ring draagt en hij begint te trillen, dan beweeg je je vinger tot de plek vlak voor je oor, waarna je meteen kunt beginnen met telefoneren. Eerder verscheen er al een dergelijk project op Kickstarter, uit Korea. Dat product had echter in februari geleverd moeten worden en dat is nog altijd niet gebeurd.

Tweede ronde voor dit idee dus. De Orii is 30 millimeter lang, 20 millimeter breed en 12 millimeter dun. Maar het gebogen design van de smartring doet denken dat 'ie een stuk kleiner is dan op papier beschreven. De ring is beschermd tegen spatwater en is voorzien van een bluetooth 4.0-radio, voorzien van ondersteuning voor bluetooth low energy, twee microfoons met noise canceling, een gyroscoop, led-lamp en een accu met een vermogen van 50 mAh. Voor meer informatie over de ring verwijzen we je door naar de Kickstarter-pagina.