Apple heeft laten weten dat je Apple Watch best nat mag worden, maar raadt gebruikers niet aan het horloge onder water te dompelen. Het kan wat spatjes water hebben dus, van de regen, maar daar houdt het ongeveer bij op.

Apple Watch niet onder water dompelen

Apple heeft al een hoop informatie naar buiten gebracht over de op maandag aangekondigde Apple Watch, maar hoe het zit met de waterdichtheid van het apparaat was nog niet bekend. Tot dinsdag dan, want nu is naar buiten gebracht dat de Apple Watch slecht gedeeltelijk waterdicht is. Wanneer je hem op je pols draagt tijdens het sporten kan het enkele spatjes water hebben, bijvoorbeeld van de regen of wanneer je hevig zweet. Maar dompel je het slimme horloge onder water, dan is het einde oefening.

Apple-bestuursvoorzitter Tim Cook had al eens gezegd dat hij doucht met de Apple Watch, dus dat behoort ook nog tot de mogelijkheid. En wanneer je je handen wast, mag-ie ook best nat worden. Als we kijken naar de IP-classificatie, zien we de beoordeling van IPX7. Die X staat voor het feit dat de Watch niet stofvrij is en die 7 staat voor het feit dat de Watch zich een half uur stand houdt onder water, van maximaal een negentig centimeter diep. Desondanks raadt Apple toch echt af de Apple Watch onder water te gebruiken, dus je kunt er niet mee zwemmen.

Op maandagavond kondigde Apple de de Apple Watch aan. De Apple Watch is een smartwatch van Apple, die je kunt koppelen aan je iPhone. Het onlangs vrijgegeven iOS 8.2 bereidt je iPhone alvast voor op de lancering van het slimme horloge, wanneer die eind april in een aantal landen, waaronder Duitsland en Groot-Brittannië, uitkomt. Nee, niet in Nederland. De Apple Watch kost je straks waarschijnlijk 349 euro voor de kleine versie (38mm), terwijl de grote variant 399 euro kost (42mm). Onduidelijk is wanneer de Watch naar Nederland komt.