We hebben al verschillende beproevingen voorbij zien komen voor de Apple Watch en een ding is zeker: hij werkt in principe onder water. Desondanks kunnen we het je ten strengste afraden de smartwatch te gebruiken tijdens het zwemmen.

Onder water met de Apple Watch

Sinds de Apple Watch beschikbaar is hebben verschillende eigenaars het slimme horloge al aan verscheidene beproevingen onderworpen. Zelf heeft Apple de smartwatch voorzien van een IPX7-certificering; volgens die classificatie is het zo dat je wel met de Apple Watch buiten kunt lopen wanneer het regent of hem kan blijven dragen tijdens het handen wassen, maar ermee zwemmen wordt sterk afgeraden. Ook wij raden je aan het niet uit te proberen, aangezien je gewoon je garantie verliest op het apparaat en dat zou heel zonde zijn.

Laat dat testen maar aan de mensen op het internet over, die met liefde een poging wagen hun dure wearable naar de filistijnen te helpen. De volgende persoon die de Apple Watch aan waterbeproevingen blootstelt, is de iOS-ontwikkelaar Craig Hockenberry. Hij wil namelijk kijken hoe de Apple Watch onder water functioneert. Hockenberry weet nu dat het touchscreen en Force Touch niet werken onder water, en dat het water ook geregeld voor een geregistreerde veeg over het scherm kan zorgen, waardoor je andere info te zien krijgt.

Je kunt dus niet gaan zwemmen, de Watch instrueren om nu te beginnen met meten en hem te laten stoppen wanneer jij wilt. Dat moet je doen voordat je hem onderdompelt en wanneer je weer uit het water komt, waardoor je geen accurate meting krijgt. Hoewel het mogelijk is een half uur met de Apple Watch om te zwemmen, tot een meter diepte, raadt Apple het toch af. Die regel gaat zelfs zo ver dat Apple het niet toestaat dat er zwemapplicaties worden uitgebracht op de App Store, omdat zwemmen schadelijk kan zijn.

De Apple Watch verschijnt op 17 juli in Nederland.