Tijdens Computex 2018 heeft Asus een nieuwe fitnesstracker aangekondigd: de Asus Vivowatch BP. Dit is een lichte bloeddrukmeter met een aantal extra functies. Het apparaat meet op een meer experimentele manier je bloeddruk.

Dit is de Asus Vivowatch BP

Asus kondigt tijdens de Computex-beurs die momenteel gaande is in Taipei de Asus Vivowatch BP aan. Dit is een lichte bloeddrukmeter en tevens ook een lompe fitnesstracker. Met het apparaat kun je op een experimentele manier je bloeddruk meten. Asus maakt daarvoor gebruik van een combinatie van een ecg en een ppg-sensor (respectievelijk een elektrocardiogram en een fotoplethysmografiesensor). De eerste wordt gebruikt voor het meten van de hartslag, terwijl de tweede sensor wordt ingezet voor het meten van de bloeddoorstroming.

Door die data samen te voegen, kan de Asus Vivowatch BP tot een conclusie komen wat je bloeddruk betreft. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is je vingertop te plaatsen op de wijzerplaat, voor een halve minuut. Het polsapparaat doet de rest. De Vivowatch BP draait op zijn eigen besturingssysteem en kan aan een smartphone worden gekoppeld middels een speciale app, voor het uitlezen van de data. Op moment van schrijven is het nog niet bekend wanneer de Vivowatch BP in de winkels ligt en wat het apparaat moet kosten.

Wel zijn er wat AI-functies aan boord. Het beschikt over ASUS HealthAI-technologie om gebruikers te helpen hun bloeddruk en gezondheidsstatistieken bij te houden, zoals hartslag, slaapkwaliteit, activiteitsgegevens, de-stress-index en biedt suggesties voor een betere levensstijl. De VivoWatch BP is gebouwd met materialen van medische kwaliteit en is daarom 70% kleiner en 50% lichter dan de huidige wearable bloeddrukmeters. Bovendien zorgt een batterijlevensduur van 28 dagen ervoor dat gebruikers altijd en overal hun gezondheid kunnen volgen.