Eerder bracht bestuursvoorzitter Jerry Shen naar buiten dat de Asus ZenWatch 2 pas volgend jaar zou verschijnen; maar het gebeurt eerder al. Wat er precies misging in de communicatie is niet duidelijk, maar de ZenWatch 2 verschijnt in het derde kwartaal.

Asus ZenWatch verschijnt in Q3 2015

De bestuursvoorzitter van Asus, Jerry Shen, kon eerder dit jaar zijn enthousiasme niet bedwingen en bracht het nieuws naar buiten dat we de Asus ZenWatch 2 pas volgend jaar zouden zien, in twee versies: eentje voor mannen en eentje voor vrouwen. Wat er precies mis is gegaan in de communicatie binnen het bedrijf is niet duidelijk, want nu blijkt dat die Asus ZenWatch 2 al in het derde kwartaal van 2015 op de markt zal verschijnen. In juni zou de opvolger van de Asus ZenWatch al moeten worden aangekondigd.

Ondertussen is Asus begonnen met de verkoop van de eerste ZenWatch in Nederland. De smartwatch is voorzien van een 1.63-inch display met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Binnenin zien we een Qualcomm Snapdragon 400 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz terug, vergezeld door 512Mb aan werkgeheugen en 4GB aan intern opslaggeheugen. Het horloge is voorzien van sensoren voor onder meer het aantal stappen dat je zet, je hartslag en je slaapcyclus. De Asus ZenWatch wordt verkocht voor een adviesprijs van 229 euro.

Onze Sam heeft de eerste Asus ZenWatch aan een test onderworpen. Uit zijn recensie, die je hier kunt lezen:

De Asus ZenWatch voert zijn taken zonder al te veel morren uit. De Android Wear features en functionaliteiten kwamen in mijn persoonlijke ervaring redelijk goed tot zijn hun op deze Asus ZenWatch. Helaas lijkt de microfoon, of gewoon de herkenning van Google zelf, nog wel wat ruimte te hebben voor verbetering. In mijn persoonlijke ervaring met het horloge zat Google er ongeveer de helft van de tijd goed naast. En aangezien het toch al een beetje apart is om tegen je horologe te kletsen was die ervaring niet heel positief.