De augmented reality-bril van Asus is al af, geeft de ceo van de fabrikant aan, maar wordt voorlopig nog niet uitgebracht, op verzoek van een grote speler. Wie of welk bedrijf de ceo met 'grote speler' bedoelt, is helaas niet naar buiten gebracht.

... maar wordt nog niet uitgebracht door Asus

Asus-bestuursvoorzitter Jerry Shen heeft in een interview aangegeven dat de augmented reality-bril van het bedrijf al af is, maar nog niet wordt uitgebracht op verzoek van een grote speler. De augmented reality-bril van Asus zal ongetwijfeld lijken op de bril van Microsoft, de HoloLens (afbeelding), maar meer dan dat weten we er nog niet over. Die 'grote speler' zou overigens zomaar Microsoft kunnen zijn, maar dat is op dit moment nog speculatie. Wellicht dat de bedrijven een financiële afspraak hebben gemaakt onderling.

Ondertussen werkt Asus ook nog aan een virtual reality-bril. Ook daarover is nog maar weinig bekend. Wel weten we dat de fabrikant de vr-bril in een luxe uitvoering wil uitbrengen, met een metalen omhulsel en leren banden. Beide producten worden wellicht later dit jaar (IFA) of pas begin volgend jaar (CES) echt gepresenteerd, dus tot die tijd moeten we het met geruchten en speculatie doen. Wil je meer lezen over het verschil tussen augmented en virtual reality? Dan kun je terecht in ons uitgebreide achtergrondartikel over de techniek.