Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij. Een mooi moment om terug te kijken welke artikelen op Wearables Magazines het best gelezen zijn. We beginnen met een overzicht. Alhoewel het jaar nog niet helemaal voorbij is, hebben we dit jaar 506 berichten op de website geplaatst. Verreweg de meeste van deze berichten zijn nieuwsberichten, waarin we onze bezoekers informeren over het laatste nieuws op het gebied van wearables. Daarnaast hebben we 14 reviews geschreven, waarin we producten uitgebreid hebben getest en zijn we 7 keer dieper in gegaan op bepaalde onderwerpen met achtergrondartikelen. Wat zijn de populairste nieuwsberichten, reviews en achtergrondartikelen van 2017?

Nieuws

Dit jaar hebben we op Wearables Magazine honderden verschillende nieuwsberichten gepubliceerd. Van aankondigingen tot geruchten en van trends tot nieuws over updates. Eén van de best gelezen nieuwsberichten, en tevens een achtergrondartikel, was het bericht over Android Wear 2.0. In dit artikel gingen we dieper in op versie 2.0 van het Android-besturingssysteem voor de smartwatch. Andere populaire nieuwsberichten hadden ook te maken met Android Wear 2.0, zoals de Android Wear 2.0-update voor de Fossil-smartwatches en de nieuwe Android Wear 2.0-smartwatches van Diesel.

De smartwatch is één van de populairste wearables en vormt een belangrijk onderdeel van deze website. Ook het nieuws over de presentatie van de Apple Watch 3 met 4G lte was een veelgelezen artikel. De Apple Watch 3 ligt sinds september van dit jaar in de winkels. Naast de smartwatch zijn ook fitnesstrackers zeer populair. Het Duitse bedrijf Medion is onderdeel van Lenovo en bracht het afgelopen jaar betaalbare fitnesstrackers en speciale sporthorloges op de markt. Veel mensen vinden slimme horloges en fitnesstrackers een mooie uitvinding, maar de prijs van deze producten, met name bij echte A-merken, schrikt mensen toch vaak af. Het nieuws dat Medion betaalbare fitnesstrackers op de markt wilde brengen vond dan ook gretig aftrek onder onze bezoekers.

Wearables heb je natuurlijk in alle soorten en maten. Meestal denk je bij deze producten aan augmentedreallityheadsets, smartwatches of bijvoorbeeld fitnesstrackers. In januari van dit jaar plaatsten wij een bericht over een vibrator die je met een app kunt besturen. De LoveLife Please geeft het woord wearables een geheel nieuwe betekenis en dit nieuwsbericht behoort ook tot de best gelezen nieuwsberichten van 2017.

Achtergronden en tips

De smartwatch kende dit jaar een kleine revolutie. Waar het product voorheen een rechthoekig minicomputertje voor om de pols was, daar is design in het jaar 2017 vele malen belangrijker geworden. Dit komt door de introductie van de hybride smartwatch, dat in 2017 gemeengoed is geworden. De hybride smartwatch ziet eruit als een gewoon horloge met wijzers, maar dan inclusief slimme functies. Ons achtergrondartikel over de hybride smartwatch en de mogelijke functies behoort tot de best gelezen achtergrondartikelen van 2017.

Samsung timmert ook stevig aan de weg met de Samsung Gear-smartwatch. Het laatste model is de Samsung Gear S3, terwijl we in 2018 waarschijnlijk de Samsung Gear S4 zullen zien verschijnen. Moet je nu je oude smartwatch vervangen door een nieuwe versie? Of voldoet het oudere model nog? Dit vroegen veel mensen zich af met de Samsung Gear S2 en de Samsung Gear S3. Het artikel waar we beide modellen naast elkaar leggen komt al uit 2016, maar behoort ook dit jaar tot de meest populaire achtergrondartikelen op Wearables Magazine.

Reviews

In 2017 hebben we verschillende mooie apparaten mogen testen. Welke reviews waren het populairst onder onze bezoekers? De smartwatch lijkt de populairste wearable onder onze bezoekers te zijn. In de top 5 best gelezen reviews van Wearables Magazine komen namelijk 4 smartwatches terug. Het andere apparaat in de best gelezen review-lijst van 2017 is de Fitbit Charge 2 fitnesstracker. Deze fitnesstracker is speciaal voor de fanatieke sporters en heeft een 1.5-inch display. Deze opvolger van de Fitbit Charge HR biedt enorm veel functies aan waar je tijdens het sporten veel aan kunt hebben.

Ook bij de reviews kunnen we zien dat design steeds belangrijker wordt in een smartwatch. Een populaire smartwatch is de Skagen Connected van horlogefabrikant Fossil. Deze hybride smartwatch is voorzien van echte wijzers en heeft een strak vormgegeven Deens design. Net als vorig jaar behoort ook dit jaar de review van de Samsung Gear S3 smartwatch tot de best gelezen reviews van 2017. Dit slimme horloge heeft een robuust design en biedt veel gezondheids-- en sportopties. Komend jaar verschijnt de opvolger van de Gear S3.

Ook de review van de Asus Zenwatch 3, een slim horloge met stijl dat voorzien is van een opvallend en robuust design, behoort tot de meest gelezen reviews van 2017. Deze smartwatch is daarnaast stof- en waterdicht. De lijst wordt afgesloten met de review van de Huawei Watch 2. Deze smartwatch draait op Android Wear 2.0 en valt met name op door het scherpe display met veel opties voor sport en gezondheid.

Op naar 2018

Wat zal 2018 ons brengen? Het wordt in ieder geval het jaar dat de augmentedrealitybril Magic Leap eindelijk zal verschijnen. Zullen de virtual- en augementedrealityheadsets eindelijk de grote stap voorwaarts kunnen maken en bij het grote publiek in huis belanden? Ook op het gebied van smartwatches en fitnesstrackers zullen we weer verrast worden met nieuwe producten. Zo verschijnt in ieder geval de Samsung Gear S4 in 2018. Volgens geruchten zal ook de Apple Watch 4 eind 2018 verschijnen. Waarschijnlijk zullen we begin januari veel aankondigingen bekend mogen maken. Dan vindt de CES 2018 plaats, de grootste consumenten- en elektronicabeurs van het jaar. Zorg dat je Wearables Magazine ook in 2018 in de gaten houdt om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwsberichten, achtergrondartikelen en reviews van de beste wearables.