Horlogemerk Casio heeft een nieuwe Wear OS-smartwatch aangekondigd die een stuk goedkoper is dan de voorgaande modellen van het bedrijf. Het horloge draagt de naam Casio WSD-F20A en is onderdeel van de Casio Pro Trek-serie, waardoor die goed geschikt is voor mensen die graag eropuit gaan.

Dit is de Casio WSD-F20A

Casio heeft een nieuwe smartwatch aangekondigd die ietwat goedkoper is dan het voorgaande aanbod van de fabrikant. Het apparaat draagt de naam WSD-F20A en is onderdeel van de Pro Trek-serie, waardoor die met name is geschikt voor mensen die graag buiten zijn. De F20A draait op Wear OS van Google en beschikt over een gps-chip en kleurrijke kaarten die offline gebruikt kunnen worden. De smartwatch beschikt over een scherm van 1,32-inch en een schermresolutie van 320 bij 300 pixels. Er zijn verschillende features aanwezig.
 

Zo kun je rekenen op een barometer, hoogtemeter, digitaal kompas en een activiteitentracker. Volgens Casio is het product duurzaam geproduceerd en is het waterdicht (tot vijftig meter onder water). Ook kan het horloge wel tegen een stootje en overleeft hij een val van 1,2 meter hoog. Je kunt de Casio WSD-F20A koppelen aan een Android-smartphone met tenminste Android 4.3 of iOS-apparaat met iOS 9.0 aan boord. In de Verenigde Staten gaat de F20A, vanaf 1 mei te koop, 399 dollar kosten, 100 dollar goedkoper dan de Casio WSD-F20 van vorig jaar.