De Doppio is een smartwatchconcept dat dragers niet één, maar twee schermen aanbiedt. De schermen kunnen steeds anders geconfigureerd worden. Zo kun je de schermen ook laten draaien, zodat er meerdere dingen mogelijk zijn.

Dit is de Doppio: een smartwatch met twee schermen

Pc's hebben soms twee schermen, omdat het op de werkvloer gemakkelijker is. Laptops hebben om die reden soms ook een tweede scherm gekregen, die is aan te sluiten middels een beschikbare poort. Maar smartwatches? Nee, die hebben aan één scherm genoeg. Maar dat is niet wat de makers van de Doppio hebben gedacht, aangezien die dus wel een smartwatchconcept hebben gemaakt met twee schermen. Het product ziet er nog ontzettend ruig uit, maar biedt al wel mogelijkheden aan die andere slimme horloges niet kunnen aanbieden.

[irp]

De smartwatch is wel te gebruiken met één scherm, maar wanneer je hem openklapt haal je pas echt alles uit het apparaat. Zo kun je ook de schermen negentig tot honderdtachtig graden draaien voor nog meer opties. De twee schermen worden met magneten bij elkaar gehouden, zodat je zelf kunt kiezen waar je dat twee scherm plaatst. In de onderstaande video kun je de Dobbio in werking zien, die ogenschijnlijk door ducktape bij elkaar gehouden wordt. Het is momenteel nog niet duidelijk of dit product ook echt gerealiseerd gaat worden.