Garmin heeft op de IFA de Vivosmart 4 onthuld. De nieuwste fitnesstracker van het bedrijf voegt enkele nieuwe gezondheidsfuncties toe, maar behoudt het smalle ontwerp dat bij de productlijn hoort. De meest interessante nieuwe functie vinden we in een nieuwe sensor die het zuurstofgehalte in je bloed in kaart brengt.

De Garmin Vivosmart 4

De sensor voor het zuurstofgehalte verscheen voor het eerst op een ander Garmin-product, de Fenix 5X Plus. Bij dat slimme horloge wordt de functie gebruikt om zuurstofniveaus op grote hoogtes te volgen. Maar nu zet Garmin de technologie dus in voor een meer alledaags gebruik. Er wordt ’s nachts en overdag naar het zuurstofgehalte in je bloed gekeken.
 
De tracker stelt op basis van die gegevens een grafiek samen die je terugvindt in de Garmin Connect-app. Gebruikers krijgen geen feedback als hun waardes niet in orde zijn, maar kunnen de gegevens eventueel wel beschikbaar stellen aan hun dokter. Geinig is dat de functie een analyse biedt van de toestand van je lichaam.

Heel veel data

Aan de hand van bepaalde lichaamsgegevens kijkt de Vivosmart 4 of je in staat bent om weer te beginnen met een nieuwe workout. Als je waarde 80 of 90 is, ben je bijvoorbeeld meer dan klaar voor een trainingssessie. Maar zijn je waardes 20 of 30, dan kan je beter nog even wachten tot je lichaam meer hersteld is.
 
Om dat goed te kunnen voorspellen, is er een hele rits aan sensoren ingebouwd, waaronder en hartslagmeter en een stel andere sensoren die bijvoorbeeld kunnen volgen of je bezig bent met een workout. De tracker is straks in vier kleuren beschikbaar: zwart, blauw, rood en grijs. De Vivosmart 4 kost in de Verenigde Staten 130 dollar en is vanaf vandaag te bestellen. De europrijs bedraagt omgerekend 111 euro, maar zal hoger uitvallen door verschillende heffingen en belastingen.