Sinterklaas is het land nog niet uit, of Google presenteert ons al de eerste goodies die het uitdeelt voor die andere baardman. Zo kun je nu enkele wijzerplaten downloaden voor je Android Wear-smartwatch, die je in de kerstsferen moet brengen.

Kerstman deelt wijzerplaten uit en meer

Hoewel we in Nederland Sinterklaas nog moeten uitzwaaien, probeert Google ons alvast in de kerstsferen te brengen met een gratis applicatie die jaarlijks wordt voorzien van een update. Deze app heet officieel de Google Santa Tracker, maar kan tegenwoordig veel meer dingen dan alleen laten zien waar de Kerstman zich op dat moment bevindt. Tenminste, waar hij zich bevond op het specifieke moment dat jij kijkt, aangezien zijn arrenslee natuurlijk veel te snel is om bij te houden - hoe komen al die pakketjes anders op tijd aan?

De nieuwste versie van de Google Kerstman-app biedt een aantal minigames voor je smartphone en tablet, een activiteit die je alleen kunt doen wanneer je in het bezit bent van een Google Cardboard (of Samsung Gear VR), enkele Android Wear-wijzerplaten met een kerstthema en andere algemene bugfixes en prestatieverbeteringen. Je kunt de app nu alvast downloaden via de onderstaande downloadlink. Mocht je er geen app voor willen installeren, dan kun je de Kerstman ook nog altijd volgen via de Santa Tracker-website.