Eén van de oudste games aller tijden is uitgebracht op één van de nieuwste platformen van nu, namelijk Pong. Het spel is te downloaden uit de App Store voor de Apple Watch. We hebben hier te maken met de kleinste versie van de game.

Download nu (de kleinste versie van) Pong

Er zijn mensen die nog steeds hun twijfels hebben bij het nu van een smartwatch. En als we het iets specifieker bekijken, dan zijn er ook genoeg mensen die zich nog afvragen of de smartwatch in het algemeen een goed gamingplatform kan worden. We hebben in het verleden al enkele spellen uitgebracht zien worden voor Android Wear en watchOS, maar ook wij zijn er nog niet over uit of de smartwatch straks hét gamingplatform wordt (maar we gokken van niet). Dit weerhoudt game-ontwikkelaars echter helemaal nergens van.

Die brengen namelijk, in een ietwat laag tempo, spellen uit voor smartwatches. Neem nou bijvoorbeeld Pong. Deze game verscheen voor het eerst in de jaren zeventig op één van de eerste spelcomputers en is meer dan veertig jaar later nog steeds populair genoeg om op nieuwe delen te mogen rekenen (al worden die wel gemaakt door andere ontwikkelaars). Dit is echter de kleinste versie van Pong ooit gemaakt en hij is vanaf nu speelbaar op je Apple Watch-smartwatch. Je kunt het spel downloaden via de onderstaande downloadlink.