Het bedrijf Misfit heeft vandaag een nieuwe hybride smartwatch aangekondigd. Dat deed het bedrijf uiteraard tijdens zijn presentatie op de CES 2018 in Las Vegas. Het gaat om de Misfit Path, een kleine en hybride versie van de vorig jaar gepresenteerde Phase.

De nieuwe Misfit Path

De nieuwe smartwatch van Misfit deelt in principe hetzelfde DNA als de Misfit Phase, maar er zijn een par kleine wijzigingen gedaan aan het apparaat. Zo is er bijvoorbeeld geen gekleurd wiel rond de wijzerplaat. Verder is hij ook een stuk kleiner; de behuizing is slechts 36 millimeter breed. Daarmee is het ook meteen de kleinste hybride smartwatch van het bedrijf.

De Misfit Path is voorzien van een trilmotor, die notificatiewaarschuwingen geeft op het moment dat er bijvoorbeeld een bericht binnenkomt. Verder zit er aan de zijkant een aantal knoppen, waarvan er een specifiek aan bepaalde taken toegewezen kan worden. Zo kan je - als je dat wil - instellen dat de camera van je smartphone automatisch ingeschakeld wordt als je op die knop drukt. Of dat je smartphone gebeld wordt op het moment dat je daarop drukt, zodat je hem sneller vindt.

De Path is verder nog waterbestendig tot een diepte van vijftig meter. Afgezien daarvan houdt het apparaatje het aantal stappen dat je zet bij en zijn er trackers voor het aantal calorieën dat je verbrandt en het aantal uren dat je slaapt.  Misfit stelt dat zijn nieuwe horloge tot zes maanden kan op één volle lading.

De nieuwe hybride smartwatch kost in de Verenigde Staten 150 dollar. Omgerekend zou dat zo’n 125 euro zijn, al moeten we ook rekening houden met belastingen en heffingen. Het horloge is in vier kleuren beschikbaar: roestvrij staal, rosé, goud en rostvrij staal met gouden accenten.