Iederen is wel eens handschoenen kwijt geraakt, of dat nu thuis, op het werk of in het openbaar vervoer was. Het Poolse bedrijf Napo Gloves heeft daar iets op gevonden. Maak kennis met de Napospy smart leather gloves inclusief tracking, zodat je altijd weet waar je handschoenen zijn.

De Napospy smart leather gloves is een project op Kickstarter dat inmiddels het beoogde doel heeft gehaald. De leren handschoenen zijn voorzien van een chip, waarmee je de handschoenen via de meegeleverde app voor Android of iOS altijd kunt lokaliseren. De app toont aan hoe ver je van de handschoenen verwijderd bent en geeft de richting aan waar je ze kunt vinden. Je kunt echter ook notificaties instellen, waardoor er een alarm afgaat op de smartphone wanneer je de handschoenen ergens per ongeluk hebt laten liggen. De handschoenen zelf zenden ook een geluid uit, zodat je deze gemakkelijk kunt vinden als je ze kwijt bent.
 
 

Napospy in april in productie

De handschoenen zijn tevens voorzien van touchscreen-functionaliteit, zodat je gemakkelijk de smartphone, tablet of andere apparaten kunt bedienen met de handschoenen aan. De zwarte handschoenen worden gemaakt van Ethiopisch lamsvel en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Voor een meerprijs kun je andere kleuren kiezen of bijvoorbeeld een boord van kasjmier toevoegen. De Napospy-handschoenen worden in april in productie genomen en in augustus verzonden naar iedereen die het project heeft ondersteund. Je kunt de Napospy aanschaffen via Kickstarter voor 99 dollar. De uiteindelijke winkelprijs zal 149 dollar bedragen.