Samsung heeft tijdens MWC met weinig bombarie de Samsung Charm aangekondigd. Dit is een basale fitnesstracker die het aantal genomen stappen bijhoudt. Ook is de Charm in staat notificaties door te sturen vanaf de gekoppelde smartphone.

Samsung Charm: stijl boven functie

Tijdens Mobile World Congress  2016 heeft Samsung ook nog de Samsung Charm aangekondigd. Dat is een basale fitnesstracker die duidelijk stijl boven functie verkiest. De Charm zal in twee versies worden uitgebracht. De variant die je hierboven op de afbeelding kunt bekijken en een variant die een rechthoekig design heeft. De armbanden komen in drie verschillende kleuren op de markt: roze, zwart en goud. Onduidelijk is op dit moment of de wearable aan alle smartphones gekoppeld kan worden of alleen de S7-serie.

samsung-charm-2jpg

Samsung kondigde de fitnesstracker namelijk aan als accessoire voor de Galaxy S7, waardoor de gedachte is ontstaan dat dit dus een accessoire voor die smartphone is. Dat lijkt een vreemde zet, dus het is nu wachten totdat Samsung reageert op het gerucht. De Samsung Charm laat middels enkele led-lampjes zien wanneer de drager een notificatie heeft gekregen. Daarnaast is de basale fitnesstracker in staat het aantal genomen stappen te tellen en die door de sturen naar de S Health-app. De 17mAh-accu laat de wearable zo'n achttien dagen meegaan.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is nog niet bekend wanneer de Charm wordt uitgebracht en wat de wearable moet gaan kosten.