Mogelijk werkt de onlangs aangekondigde Samsung Gear S2, die draait op Tizen, toch met iOS en niet alleen met Android. Want wat heb je nu aan een smartwatch met een eigen OS, zonder support voor meerdere platformen?

Gerucht: toch iOS-ondersteuning voor Samsung Gear S2?

Toen de Samsung Gear S2 werd aangekondigd, werd meteen duidelijk dat het apparaat op Tizen zou draaien, het eigen besturingssysteem van Samsung dat het bedrijf onder meer gebruikt voor de Internet of Things-apparaten. Android Wear werd dus niet gekozen, maar dat betekent niet dat het horloge niet in combinatie met een Android-smartphone kan worden gebruikt. Sterker nog: naast Tizen is Android het enige andere bevestigde besturingssysteem dat wordt ondersteunt, maar dat verandert wellicht.

Een Samsung-vertegenwoordiger heeft namelijk laten vallen dat Samsung momenteel kijkt of het ook iOS kan gaan ondersteunen. Nu zou je kunnen beargumenteren dat Samsung dit slechts roept als afleiding voor het feit dat het niet kan, maar het kan ook een zoethoudertje zijn tot het moment dat het wel kan. Zou het namelijk helemaal niet kunnen, dan had de vertegenwoordiger aan moeten geven dat het echt niet kan, omdat consumenten valse hoop geven bedrijven nog wel eens, in het verleden, in de problemen hebben gebracht.

Het is nu wachten totdat Samsung de ondersteuning officieel aankondigt. Wanneer dit gebeurt, is niet bekend. De smartwatch moet in oktober verschijnen.

Wil je meer lezen over onze eerste ervaringen met de Samsung Gear S2 en lezen of onze Sam enthousiast is of niet over het polsapparaat? Lees dan zijn hands-on-artikel. Wil je meer lezen over de onlangs aangekondigde ondersteuning van iOS voor Android Wear, dan kun je hier terecht.