Wearablemaker Pavlok heeft de Shock Clock ontwikkeld: een armband die ervoor gaat zorgen dat je in de ochtend niet meer op de snoozeknop drukt. Met een schok hier en daar zal deze wearable ervoor zorgen dat je voortaan sneller uit bed zult komen.

Dit is de Shock Clock van Pavlok

Pavlok - de wearablemaker die in het verleden al verantwoordelijk was voor een armband die een schok gaf waarmee je van slechte gewoontes af kan komen - heeft een nieuwe wearable geïntroduceerd: de Shock Clock. Deze armband moet ervoor zorgen dat je in de ochtend sneller uit bed komt, aangezien die je een shock geeft wanneer je op de snooze-knop wil drukken. Het idee is dat je brein negatieve accosiaties gat krijgen wanneer je een bepaalde handeling verricht en daardoor pijn ervaart, waardoor je dus sneller uit bed zult stappen.

De Shock Clock wordt geleverd met een speciale app. Daar kun je je alarm instellen. Mocht je dat alarm missen, dan zal de armband iets zacht trillen. Vervolgens laat die een luid geluid horen, om daarna over te gaan op de schok. Na verloop van tijd zul je merken dat je eerder opstaat, omdat je die schok wil vermijden (of dat harde geluid). Je vindt de aparte wearable nu op Indiegogo, waar je hem voor 79 dollar kunt bestellen. Normaal kost het apparaat 99 dollar, dus krijg je een korting van twintig procent. Lees meer op de Indiegogo-pagina.