Het is nu mogelijk de smartring van Kerv vooruit te bestellen. Deze ring behaalde eerst succes op Kickstarter en kost ongeveer 64 euro. Met deze smartring kun je nfc-deuren openen, betalingen verrichten en zelfs reizen in het openbaar vervoer.

De smartring van Kerv

Het bedrijf Kerv is er eindelijk klaar voor: iedereen die geïnteresseerd is in een slimme ring, voor een prijs van 49,99 Britse pond (ongeveer 64 euro), kan er nu eentje vooruit bestellen bij de fabrikant. Met de Kerv-ring is het mogelijk te betalen in restaurants en winkels, te reizen met het openbaar vervoer en slimme deuren openen. Op zich zijn dat geen bijzondere dingen waar je van achteroverslaat, maar het feit dat het hier om een ring gaat, en niet om een smartphone, een smartwatch of een speciale kaart, maakt het toch weer iets meer uniek.

Eind 2015 behaalde Kerv al een succes op Kickstarter met deze ring. Nu is het bedrijf dus in staat pre-orders aan te nemen, die mogelijk in juli al worden gelanceerd. De prijs van 64 euro lijkt misschien niet heel hoog, maar aangezien je dezelfde features ook al op je smartphone (of smartwatch, voor wat het waard is) vindt, lijkt de prijs toch wel te hoog. Ook is het nog maar de vraag welke features in Nederland werken. Wel lijkt ons zo'n ring heel handig - zoeken naar kaarten hoeft niet meer en hem zomaar laten vallen zal ook niet snel gebeuren.