Heb je altijd al eens tegen je vrienden willen vechten in een heus lichtzwaardduel? Dan kan dat als je in bezig bent van een van de AR-lichtzwaardkits die Lenovo en Disney sinds vorig jaar verkopen. De Star Wars: Jedi Challenges set krijgt een gratis update die de Lightsaber Versus Mode is gedoopt. Naast de single player die al was toegevoegd, is er nu ook een lokale multiplayer-modus toegevoegd.

Star Wars: Jedi Challenges

Voor de Versus Mode zijn twee van de AR-systemen nodig. Het gaat om het Lenovo Mirage AR-systeem (lees hier onze recensie), dat aangevuld is met twee van de lichtzwaardvormige controllers, twee light-up trackingbakens en elk met een andere kleur. De spelers moeten een stukje van elkaar gaan staan, zoals dat ook in een echt duel zou zijn.
 
Vervolgens projecteren de headsets een echte lichtzwaardstraal op de controllers. Het systeem laat je echt met elkaar vechten, zoals dat in de Star Wars-films te zien is. Interessant is dat er ook instructies gegeven worden door de headsets. Zo kan het zijn dat de ene speler te zien krijgt dat hij zeker linksom moet slaan, en de ander dat hij vooral daar moet blokken.
 
De Star Wars-headset kost, als je alle accessoires die je ook nodig hebt, in totaal 299 euro. Dat is veel, maar het biedt wel een erg toffe ervaring.