Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan brengt Microsoft de volgende Microsoft HoloLens uit in het eerste kwartaal van 2019. Het is niet duidelijk of dit om een commerciële of een beperkte release gaat.

Volgende Microsoft HoloLens in 2019 - gerucht

De volgende Microsoft HoloLens verschijnt waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2019. Het gaat dan om versie drie van de augmentedrealitybril. Het is vooralsnog niet duidelijk of dit om een commerciële of een beperkte release gaat, die is bedoeld voor ontwikkelaars en andere creatievelingen. Vorig jaar zei HoloLens-maker Alex Kipman nog dat een consumentenversie nog lang niet op de planning stond, maar de plannen kunnen sindsdien gewijzigd zijn. Naar verluidt wordt Sydney, zoals de bril intern wordt genoemd, lichter en comfortabeler.

Verder wordt er nu beweerd dat de productiekosten voor de volgende Microsoft HoloLens lager zijn dan die van de eerste versie, die uiteindelijk 3.000 dollar kostte. De ideale prijs voor een dergelijk product ligt onder de 1.000 dollar, is Microsoft van mening. Of het de tech-gigant is gelukt, weten we op moment van schrijven nog niet. Concurrenten binnen de markt hebben een soortgelijk prijspunt op het oog, zoals bijvoorbeeld Magic Leap. Eerder kwam naar buiten dat deze augmentedrealitybril de prijs krijgt van een high-end smartphone van vandaag de dag.