De applicatie Google Earth is nu als een virtual reality-applicatie uitgebracht voor de virtual reality-bril van HTC, de HTC Vive. Het is mogelijk om vrij rond te lopen in de virtuele omgevingen. Ook kunnen er tours gevolgd worden langs bekende locaties.

Google Earth in virtual reality

Mocht je een HTC Vive hebben (de virtual reality-bril van het bekende merk), dan kun je nu Google Earth VR downloaden. De applicatie is nu te vinden in de Steam-winkel en is helemaal gratis te gebruiken. Met de app is het mogelijk om vrij rond te lopen en de wereld te verkennen. Je kunt culturele schatten, globale bouwwerken en misschien zelfs je eigen huis in virtual reality bekijken. Daarnaast is het mogelijk om tours te volgen langs bekende locaties, zoals bijvoorbeeld in de stad Manhattan of een plek als Monument Valley.

Op dit moment is Google Earth VR alleen beschikbaar voor de HTC Vive. In de toekomst zal de app wellicht ook naar andere, grote, platformen komen, maar daarover staat nog niets vast. Ga je de app gebruiken, houd er dan rekening mee dat er nog altijd gebieden kunnen zijn die niet perfect geconstrueerd zijn. Het kan zijn dat sommige plekken erg plat aanvoelen of zijn voorzien van afbeeldingen in een lagere resolutie. Maar voorlopig is dat wel één van de betere mogelijkheden met betrekking tot reizen in virtual reality -- en het is nog gratis ook.