De Wove is niet zomaar een smartwatch. Het is een buigbare smartwatch die ontzettend veel lijkt op een brede armband. Het is één van de eerste wearables met een scherm die consumenten zelf kunnen ombuigen.

De Wove: eerste buigbare touchscreen-apparaat

De Wove is een smartwatch met een scherm die je om je pols kunt buigen - het is een prototype van het bedrijf Polyera en één van de eerste wearables met een buigbaar scherm die de gebruiker zelf kan buigen. Polyera begon ongeveer tien jaar geleden met het ontwikkelen van de eerste buigbare onderdelen die nodig zijn voor een dergelijk apparaat en heeft sindsdien veel patenten aangevraagd en gekregen en geprobeerd de productie van die onderdelen te vergroten. Sinds een jaar geleden probeert het bedrijf er ook een product van te maken.

Polyera wil dat de Wove in staat is elke vorm van informatie en alle afbeeldingen moet kunnen weergeven op het scherm. Ook moet de Wove het idee van de 'smartphone-verlenging' ontstijgen en zijn eigen apparaat worden, maar je zou er in theorie wel je notificaties op kunnen ontvangen. De grote vraag is nu echter of een product als de Wove wel kan slagen zonder een groot bedrijf als bijvoorbeeld Samsung achter zich. Bovendien is het zo dat de wearable-markt nog moet aantrekken - hoe cool de Wove ook eruit ziet, een succesgarantie is er niet.

Het bedrijf is momenteel nog in gesprek met app-makers, waarvan niet bekend is welke. Ook stuurt Polyera de Wove gratis op via de website naar iedereen die erin geïnteresseerd is. De Wove draait op een versie van Android en heeft 4GB aan intern geheugen, 512MB aan werkgeheugen en een 1GHz ARM Cortex-A7 processor. Je kunt de Wove koppelen aan een iPhone en Android via Bluetooth. Het bedrijf verwacht de wearable medio 2016 te kunnen verkopen aan de consumenten - tot die tijd moet er nog een hoop getest worden.