Dell heeft onthuld dat het binnenkort komt met een eigen mixedrealityheadset. Het gaat om de Visor, een headset die werkt met Windows 10 en die redelijk goedkoop is gehouden. Dell zal het product in de Verenigde Staten voor 349,99 dollar verkopen, met een set controllers voor nog eens 99,99 dollar. De Dell Visor is ook te koop in een set, waarvoor je dan een cent extra moet betalen. Die set kost 449,99 dollar.

Dell Visor

De Dell Visor maakt gebruik van dezelfde technologie als de Microsoft HoloLens. Dat betekent dat de camera’s aan de buitenkant zitten en dat er een 360-graden gezichtsveld mogelijk is. De headset kan de omgeving zelf scannen en er zijn dus geen los te plaatsen sensoren nodig om de positie van de gebruiker te berekenen.

Het gaat om een mixed reality headset, en dat werkt doordat de voorkant van de headset, waar dus de lenzen zitten, naar boven geklapt kan worden. Daardoor moet de wisseling tussen de echte wereld en de virtuele makkelijker worden. De Dell Visor heeft twee lcd-panelen met een resolutie van 1.440 bij 1.440 pixels. De specificaties zijn verder niet bekend, maar het zal vermoedelijk een zeer degelijke headset zijn.

Windows Mixed Reality

De Dell Visor is een van de vele headsets die Microsoft in ontwikkeling heeft. Het bedrijf werkt ook nog samen met bedrijven als Acer, Asus, HP en Lenovo om het platform zo goedkoop mogelijk op de markt te brengen. Allemaal zijn het brillen waar geen losse sensoren voor nodig zijn, die werken met de technologie van Microsoft.

De Dell Visor zal later dit jaar in de Verenigde Staten beschikbaar worden gemaakt. Wanneer een Nederlandse release volgt is niet bekend.