Een analist denkt dat de derde generatie Apple Watch wordt voorzien van een mobiele verbinding en dus ook zonder wifi het internet op kan. De volgende smartwatch van Apple zou dus ruimte krijgen voor een simkaart.

Simkaart in de nieuwe Apple Watch - gerucht

Analist Christopher Rolland is van mening dat de volgende generatie Apple Watch wordt voorzien van een simkaartsleuf, waardoor de smartwatch ook zonder wifi het internet op kan. Rolland baseert het idee op basis van een analyse van de bevoorradingsketen in Azië, waar hij een reis naartoe gemaakt heeft. Er zouden nog wel wat problemen zijn als het gaat om de dikte van het apparaat en het energieverbruik, maar de analist meldt dat Apple daarin al verdere ontwikkelingen zou hebben gemaakt. Ook zou je dan met de Watch kunnen bellen.

Verder denkt de analist dat deze Apple Watch een mooie combinatie met de AirPods van Apple zouden zijn (dat zijn draadloze oordoppen), aangezien je dan met een smartwatch om je pols en de oordoppen in je oren gemakkelijk een telefoongesprek zou kunnen voeren. Eerdere geruchten wezen er al op dat de volgende Watch van Apple voornamelijk verbeteringen van de huidige hardware met zich mee moet nemen, waardoor de accuduur bijvoorbeeld verbeterd kan worden. Uiteraard heeft het bedrijf zelf nog geen nieuws naar buiten gebracht.