Fossil heeft op Baselworld 2017 zoveel nieuwe smartwatches gepresenteerd, dat je het overzicht snel kwijt zou kunnen raken. Wearablesmagazine zet ze even voor je op een rij. Hier komen dertien slimme horloges, verdeeld over vier nieuwe Q-lijnen.


Q Accomplice

De Fossil Q Accomplice is een slank vormgegeven (40 mm) hybride smartwatch in vier kleuren en vele bandjes. De bandjes zijn smaller dan de kast. De slimme functies blijven beperkt tot het doorgeven van notificaties en het vastleggen van stappen en slaapmonitoring. Ze zijn compatible met zowel Androidsmartphones als de iPhone. De batterij houdt het vier maanden vol. Ze zijn geprijsd vanaf 155 dollar.


Q Activist

De Q Activist is eveneens een hybride smartwatch, dat wat ‘mannelijker’ is vormgegeven en heeft een wat drukkere en grotere (42 mm) wijzerplaat. Achter het uurwerk zitten dezelfde slimme functies verborgen als bij de Q Accomplice. De Q Activist komt in vier stoere kleuren naar de winkels. De batterij zou het bij normaal gebruik vier maanden moeten volhouden voordat hij moet worden vervangen. De vanafprijs is hetzelfde als bij de Q Accompice: 155 dollar.


Q  Venture

De Q Venture is een Android Wear 2.0-smartwatch met een touchscreen. Het horloge is klassiek vormgegeven met één knop aan de zijkant en heel belangrijk: de ‘lekke band’  (flat tire) onderaan het scherm is verdwenen. Het is nu dus een volledig ronde wijzerplaat. De bandjes die hieraan kunnen worden bevestigd zijn met 18 mm vrij smal. De accu moet elke 24 uur aan de meegeleverde magnetische lader. De Venture heeft geen hartslagmonitor. De prijs: 295 dollar.


Q Explorist

De Q Explorist is ook een Android Wear 2.0-horloge. Ook hier heeft Fossil de lekke band weer opgepompt; een rond scherm dus. Dit horloge is voorzien van drie knoppen aan de rechterkant. Hij ziet er wat stoerder uit dan de Q Venture. Het horloge heeft een klassieke vormgeving. Samen met de uitgebreide slimme mogelijkheden van Android Wear 2.0 hoopt Fossil dat mensen hier 295 dollar voor zullen willen uitgeven.

Over prijzen en beschikbaarheid in Nederland is nog geen informatie bekend.