Apple heeft vandaag tijdens een event in Cupertino meer bekendgemaakt over zijn nieuwste product-categorie. Na een goede drie kwartier aanloop waarin onder andere een nieuwe Macbook onthuld werd en een prijsverlaging van de Apple TV wereldkundig gemaakt is, kwam het horloge aan de beurt. En helaas is het voor het Nederlandse publiek nog even geduld, want ons kikkerland zit niet bij de eerste landen waar de Apple Watch gelanceerd wordt.


Nederlandse beschikbaarheid Apple Watch

In de landen waar de Apple Watch wel komt is het vanaf 10 april mogelijk om het horloge te bestellen, met een levering zo'n 14 dagen later. Ook in de winkels moet het horloge vanaf 24 april te zien zijn. De Nederlandse beschikbaarheid laat nog op zich wachten en dat heeft volgens ons voornamelijk te maken met het gebrek van een Nederlandstalige Siri. Gelukkig is een Nederlandse Siri wel in beta en lijkt 'ze' (in Nederland is het een mannenstem, wennen!) in de volgende iOS versie te komen (8.3). iOS 8.2 is overigens vanaf vandaag beschikbaar en heeft dus ongetwijfeld al de nodige ondersteuning voor de Apple Watch. De landen waar het horloge wel vanaf 10 april te bestellen is zijn Amerika, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada, China, Australië en Hong Kong.

Apple-Watch-2

Tijdens de presentatie is er overigens niet heel veel nieuws getoond qua functionaliteit van de Apple Watch, het was vooral een herhaling van de presentatie die we al eerder uitgebreid bespraken. Natuurlijk heeft Apple ook zelf een pagina beschikbaar gesteld waarop alle bijzonderheden en features op een prachtig mooie manier uitgelicht worden.


Prijzen

We gaan voor het gemak maar even van de trend uit dat de dollar prijzen gewoon vertaald kunnen worden naar de euro. Dat betekent dat de Apple Watch straks vanaf 349 euro te koop zal zijn in Nederland. Dat is voor het kleinere 38mm model, het grotere 42mm model zal 399 euro kosten. Stalen versies zijn er ook en daar begint de pret pas bij 549 en 599 euro, maar als je bijvoorbeeld een stalen horloge met stalen bandje wilt dan kom je al gauw rond de 1100 euro uit (holy moly!). Maar als je denkt dat Apple het daarmee te gek maakt dan kan je maar beter nu de andere kant op kijken... Speciale Apple Watch Editions zullen te koop komen vanaf tienduizend euro! Het duurste model dat we tot nu toe gezien hebben is 18 duizend dollar. Maar Apple heeft nog geen solide gouden armband voor de Apple Watch aangekondigd, dus het kan (en zal dus ook wel) nog gekker worden.