Eerder deze maand kondigde Google aan dat Android Wear voortaan door het leven gaat als Wear OS. Ontwikkelaars kunnen nu een nieuwe OS-versie downloaden op basis van Android P, de nieuwste Android-versie. Deze variant brengt onder meer een donker thema, betere accuduur en meer met zich mee.

Developer preview Wear OS beschikbaar

In maart heeft Google aangekondigd dat Android Wear voortaan Wear OS wordt genoemd, om ervoor te zorgen dat het duidelijk is dat iOS-gebruikers ook deze smartwatches kunnen gebruiken. Donderdag maakt Google bekend dat er nu een developer preview (ontwikkelaarsversie) beschikbaar is van het nieuwe OS, op basis van Android P. Dat is de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem. Zo krijgen gebruikers toegang tot een donker thema, dat als standaard wordt ingesteld. Daardoor kun je sneller in één oogopslag zien wat apps melden.

Daarnaast zullen er ook enkele functies, zoals bluetooth, wifi en mobiele verbinding, worden uitgeschakeld wanneer de smartwatch voor een lange periode niet gedragen wordt. Dit is ook uit te schakelen wanneer je dat niet wil. Verder zullen slimme horloges geen verbinding maken met wifi wanneer bluetooth is uitgeschakeld, tenzij er veel data wordt opgevraagd door een app of de smartwatch wordt opgeladen. Bovendien kunnen apps niet meer op de achtergrond werken, tenzij de watch aan de lader ligt. De developer preview is alleen bedoeld voor ontwikkelaars.