Er is een app in de App Store verkrijgbaar die laat zien wat precies de status is van je iPhone, die je met de Apple Watch verbonden hebt. Zo hoef je ook niet meer je smartphone uit de broekzak te halen om checken hoe lang je batterij nog meegaat.

Check je iPhone-batterijduur op je Apple Watch

Wanneer je met een smartphone op zak loopt, kun je er heel de dag mee bezig zijn: hoe lang gaat m'n telefoon nog mee? Je pakt je smartphone, doet het scherm aan, checkt de batterij en doet hem weer in je zak. Het ironische aan dit verhaal is dat je iedere keer aanspraak op je batterij doet wanneer je het scherm aanzet, dus kun je maar beter niet checken hoeveel energie de accu nog heeft. Maar dat voelt ook niet goed. Gelukkig is er nu voor iPhone-bezitters, met een iPhone 5 of hoger, goed nieuws: check die accuduur op je Apple Watch.

Nee, de Apple Watch toont niet standaard de status van je batterij op het kleine schermpje, maar een dergelijk functie is wel ontzettend welkom. Vandaar ook dat Tom Etminan met een Apple Watch-applicatie aan komt zetten die precies dat doet. De applicatie heet Battery Monitor. De app kan je waarschuwen wanneer je batterijvermogen onder een bepaald niveau komt en zal je ook op de hoogte brengen wanneer je batterij volledig is opgeladen. De applicatie is nu nog gratis te downloaden, maar dat kan in de toekomst veranderen.

Wanneer we de Apple Watch in Nederland kunnen verwachten, is helaas nog niet duidelijk. Eerder verscheen de datum 8 mei in beeld, een plausibele datum, maar later werd er gesproken over de maand juni, wat ook geloofwaardig is. Apple-directeur Tim Cook heeft vtijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers van het bedrijf laten weten dat Apple eind juni klaar is om het aantal landen waar de smartwatch te koop is uit te breiden. Hoewel Nederland niet specifiek genoemd wordt lijkt het waarschijnlijk dat ook wij dan naar de winkel kunnen.