De Reserve Strap wordt één van de eerste Apple Watch-horlogebanden die het slimme horloge gaat voorzien van extra batterijduur. De makers geven aan dat de smartwatch van Apple dertig uur langer meegaat wanneer je dit bandje eraan vastklikt.

Reserve Strap: dertig uur extra batterijduur voor Apple Watch

Hij was al eens eerder gepresenteerd middels een teaser: de Reserve Strap voor de Apple Watch, een horlogeband die de Apple Watch dertig uur extra batterijduur meegeeft wanneer je hem aan de smartwatch klikt. De makers geven aan dat iedereen die de strap besteld heeft, hem in november mag verwachten. Op de website van de band is te lezen dat hij zelfs "meer dan dertig uur aan batterijduur" aanbiedt, ofwel 2,7 keer de normale batterijduur van de Apple Watch. Dat komt neer op 167 procent aan extra energie voor je smartwatch.

Hoewel wij de Apple Watch officieel nog niet in Nederland hebben mogen ontvangen - dat duurt gelukkig niet lang meer - hebben veel mensen tijdens de launch geklaagd over de batterijduur van het slimme horloge. Na minder dan een dag moet hij alweer opgeladen worden, wat ver onder het gemiddelde ligt van andere smartwatches op de markt. Met deze band erbij komt het dus neer op iets meer dan een extra aan energie of zelfs een week wanneer je hem niet zo frequent gebruikt. Maar het blijft voorlopig bij beloftes van het bedrijf.

Naast de primeur dat het de eerste polsband is voor de Apple Watch die hem kan voorzien van extra energie, is het ook de eerste band die gebruikmaakt van de niet-meer-geheime-poort op de Apple Watch. Ook merkte dit bedrijf al eerder op dat die poort gebruikt kan worden om het slimme horloge sneller op te laden. De Apple Watch wordt in Nederland op 17 juli 2015 verwacht en gaat je tenminste 419 euro kosten, wat een hoger bedrag is in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland, waar hij weggaat voor een prijs vanaf 399 euro.