Sony heeft een patent ingediend voor een slimme contactlens waar niet alleen een camera in zit, maar waar ook OIS en autofocus aanwezig is. Het product kan voorlopig nog niet gemaakt worden, maar voor het bedrijf is het toch handig dergelijke patenten op zak te hebben.

De moderne contactlens van Sony met een hoop tech aan boord

Sony wil ook een patent in handen krijgen voor een speciale contactlens. Eerder vandaag behandelden we nog de lens van Google, maar die Sony gaat nog even een stapje verder. Deze lens zou namelijk niet alleen een camera aan boord hebben, maar ook voorzien zijn van optical image stabilization en autofocus. Het patent, dat dus nog niet is goedgekeurd, beschrijft een 'contactlens met opslagmedium' dat in staat is foto's te maken. Maar alleen wanneer de drager van de contactlens bewust met zijn oog zal knipperen.

En ja, de speciale lens kan onderscheid maken tussen gewoon knipperen en bewust knipperen. De foto's kunnen lokaal worden opgeslagen, maar ook naar een andere apparaat verzonden worden. Een tiltsensor kan een display activeren, die meer mogelijkheden laat zien. Samsung heeft een soortgelijk patent in handen. Echter, dit soort tech is nog ontzettend jong, dus kan het nog jaren duren voordat je een camera in je oog stopt en foto's maakt door het knipperen van je oogleden. Het is wellicht de toekomst - een toekomst die dichterbij komt.