Samsung heeft tijdens SXSW de Entrim 4D tentoongesteld. Deze headset kan je virtual reality laten 'voelen' en lijkt op een gewone koptelefoon... De Entrim 4D is gemaakt door een team binnen het C-Lab van het bedrijf, wat een afkorting is van Creative Lab.

'Voel' virtual reality met de Entrim 4D van Samsung

Samsung heeft tijdens South By South West (SXSW) een opmerkelijke koptelefoon gepresenteerd: de Entrim 4D. Deze accessoire is gemaakt door het C-Lab binnen het bedrijf, dat staat voor Creative Lab, en laat je virtual reality op een andere manier ervaren. De Entrim 4D maakt gebruik van een combinatie algoritmes en Galvanic Vestibular Stimulation (GVS), die een elektronisch bericht naar je binnenoorzenuw stuurt, die dan aan je hersenen doorgeeft dat je beweging voelt. Terwijl je, in feite, dus eigenlijk lekker voor de gek gehouden wordt.

In een demonstratie laat Samsung zien hoe het 'voelt' een auto te besturen die je in feite niet bestuurt. Uit de eerste ervaringen blijkt dat het effect subtiel, maar wel aanwezig is - aanwezig genoeg om te merken dat de functie uit staat. Aangezien het hier om een prototype gaat, werkt nog niet alles perfect. Zo kan het zijn dat de Gear VR van hetzelfde bedrijf de koptelefoon niet goed op de oren kan laten aansluiten. Ook is het nog maar de vraag of we deze technologie gaan zien in de producten van het bedrijf en wat zo'n accessoire moet kosten.