Eerder deze week kondigde Google een grote update voor Android Wear, het platform voor smartwatches, aan. Eén van de belangrijke verbeteringen die doorgevoerd wordt heeft te maken met de WiFi-mogelijkheden van de smartwatch. Maar, hiervoor moet het horloge wel met WiFi uitgerust zijn.

Met de nieuwste update van Android Wear wordt het mogelijk zonder Bluetooth-verbinding met je telefoon notificaties, meldingen en andere informatie te laten weergeven op je smartwatch. Hiervoor moet het horloge middels WiFi verbonden worden met het internet. Je hebt dus niet meer per se een smartphone in de buurt nodig om informatie te bekijken. Echter, een WiFi-chip is voor deze functie vereist en niet alle smartwatches zijn hiervan voorzien. We zetten voor je onder elkaar welke smartwatches de WiFi-functionaliteit krijgen.

Op dit moment lijken maar twee smartwatches geen WiFi-functionaliteit te hebben en dus geen gebruik te kunnen maken van de WiFi-mogelijkheid die Android Wear gaat bieden. Het gaat om de LG G Watch en de onlangs gepresenteerde Asus ZenWatch. Beide horloges komen zonder WiFi-chip.

Zoals het er nu uitziet krijgen de meeste andere smartwatches met Android Wear wel toegang tot de WiFi-mogelijkheden. Zo beschikken onder meer de Motorola Moto 360, de LG G Watch R, de LG Watch Urbane de Samsung Gear S, de Samsung Gear Live en de Sony Smartwatch 3 over een WiFi-chip.

Lees meer over wat Android Wear is.