Wil je een smartwatch die langer dan een dag, een paar dagen of een week meegaat? Denk dan aan de Vector smartwatch. De fabrikant belooft namelijk dat de batterij tot wel dertig dagen meegaat, op één ontlading.

Vector smartwatch gaat tot dertig dagen mee

Smartwatches zijn in een korte tijd gegroeid van kek hebbeding tot een smart device waar veel mensen interesse in hebben. En in de afgelopen weken zijn er enorm veel slimme horloges voorbij gekomen, waarvan je op onze smartwatch-pagina een overzicht kunt vinden. Apple, Google, Huawei - allerlei bekende tech-producten leveren tegenwoordig verschillende hard- en software af, zodat er volop keuze is voor je eigen smartwatch. Maar één aspect nekt de slimme horloge, hetzelfde aspect die de smartphone ook nog nekt: de batterijduur.

"Een typische dag", zoals Apple zegt, drie tot zes dagen, zoals Pebble claimt of één tot twee dagen zoals de gemiddelde smartwatch-fabrikant aangeeft: het valt allemaal in het niet bij de Vector smartwatch. Dit is een slim horloge dat wellicht net iets slimmer is dan z'n concurrentie, aangezien de producent claimt dat de batterij op één ontlading tot wel dertig dagen meegaat. Dat is een maand. Ben je bereid om een aantal functies op te geven, dan doe je er misschien goed aan de Vector smartwatch in de gaten te houden.

Je kunt de Vector smartwatch koppelen aan je Android-, iOS- en Windows-smartphone. Je zult echter geen notificaties ontvangen op je scherm, maar voelt daarentegen wel een trilling op je pols wanneer je een melding ontvangt of je alarm afgaat. De Vector smartwatch heeft een monochroom lcd-scherm dat altijd aan staat, een energiezuinig besturingssysteem en veel minder (batterijslurpende) functies dan je gewend bent, maar wie heeft er dan ook een smartwatch nodig om een pizza te bestellen? Wij in elk geval niet, dus kom maar door.