Nu Android Wear al een flinke tijd verkrijgbaar is, zijn er ook tal van apps voor uitgebracht. Maar welke apps moet je nou echt hebben? In dit artikel bespreken we vijf applicaties die onmisbaar zijn op je Android Wear smartwatch.

Wunderlist

De applicatie Wunderlist is al ontzettend populair op Android en iOS. Maar er is ook een Android Wear-versie beschikbaar. Wanneer je die versie op je Android Wear smartwatch installeert, dan kun je een lijstje weergeven op het scherm van het slimme horloge. Met het commando 'OK Google' kun je iets nieuws toevoegen aan dat lijstje. Daarnaast kun je iets van je lijstje afvinken, reageren op reacties van anderen en reminders ontvangen over je projecten. Al met een een handige app die niet misstaat wanneer je Wunderlist al gebruikt.

wunderlist-android-wear-groot

Wear Buddy

Met Wear Buddy ben je in staat je smartphone in de gaten te houden van je Android Wear smartwatch. Eén van de handigste features is dat de applicatie een notificatie verzendt wanneer je je telefoon ergens laat liggen (en hij daardoor buiten het bereik van je smartwatch is). Ook kun je informatie krijgen over de accu en de locatie van je smartphone en ben je in staat de ringtone uit te zetten wanneer je telefoon afgaat en je even niet op kunt nemen. De app is al even niet meer geüpdatet, maar nog steeds een erg handig hulpmiddel.

wear-buddy

Shazam

Niet is vervelender dan een liedje horen, enthousiast raken en niet kunnen achterhalen hoe dat nummer precies heet. Daarvoor kun je natuurlijk Shazam op je smartphone voor gebruiken, maar wanneer je te langzaam bent (het nummer zit in een reclame), dan kun je daar ook je Android Wear smartwatch voor gebruiken. Je kunt de Shazam-app zelfs zo instellen dat die meteen meeluistert wanneer je de app inschakelt, waardoor je dus nooit meer een nummer hoeft te missen. Handmatig nummers taggen doe je door op de grote knop te drukken.

shazam-android-wear

Wear Audio Recorder

Naast het taggen van muziek met Shazam, kun je de microfoon ook voor andere dingen gebruiken op je Android Wear smartwatch. Met Wear Audio Recorder ben je in staat complete gesprekken of die ene grap op te nemen, zonder dat je daarvoor je smartphone uit de broekzak hoeft te halen. De app volgt de regels van het Material Design van Google, waardoor de interface er in elk geval gelikt uitziet. Het mooie aan deze app is dat je de audiobestanden direct kunt synchroniseren met clouddiensten als Google Drive en Dropbox.

wear-audio-recorder

PixtoCam for Android Wear

Wanneer je PixtoCam for Android Wear binnenhaalt, dan ben je in staat om de camera-applicatie op je smartphone aan te sturen vanaf je Android Wear smartwatch. Zo kun je wellicht een nog betere selfie maken. Je stelt in dat je het beeld via de smartwatch wil laten lopen, checkt of je mooi binnen het frame staat en maakt de foto met een druk op de display. Ook krijg je toegang tot de flitser, timer en de zoom. Ook deze applicatie is al een tijdje niet meer van updates voorzien, maar werkt nog altijd goed - en dat is het belangrijkste.

pixtocam-android-wear

Ben je op zoek naar meer apps voor je Android Wear smartwatches of Apple Watch? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor smartwatch en meer.