Nu Apple Watch al een flinke tijd verkrijgbaar is, zijn er ook tal van apps voor uitgebracht. Maar welke apps moet je nou echt hebben? In dit artikel bespreken we vijf applicaties die onmisbaar zijn op je Apple Watch.

Fantastical 2 for iPhone - Calendar and Reminders

De normale agenda-applicatie voor op je Apple Watch is al prima, maar wil je net even meer, dan doe je er goed aan Fantastical 2 te downloaden. Met deze agenda-app is het mogelijk ook afspraken in te plannen (in plaats van alleen te bekijken). Dat kan dankzij de ingebouwde microfoon van de Apple-smartwatch, waardoor je iPhone dus vaker in je broekzak kan blijven zitten. Bovendien kun je ook reminders op het scherm plaatsen, zodat je nooit meer iets hoeft te vergeten. De applicatie kost eenmalig 4,99 euro.

fantastical-2

ProCamera + HDR & LowLight

Met de ProCamera-applicatie op Apple Watch, kun je de applicatie die je op je iPhone hebt staan bedienen. Je kunt vanaf je pols de foto maken, maar ook aangeven of er een vertraging moet zijn en in welke modus (hdr, video, lowlight) de foto gemaakt moet worden. Heb je een serie foto's gemaakt, dan kun je ze ook bekijken op je smartwatch. Naast het instellen van de vertraging, kun je ook aangeven hoeveel foto's ProCamera in één keer moet maken. ProCamera + HDR & LowLight kost 4,99 euro en bevat in-app-aankopen.

procamera

Shazam

Niet is vervelender dan een liedje horen, enthousiast raken en niet kunnen achterhalen hoe dat nummer precies heet. Daarvoor kun je natuurlijk Shazam op je smartphone voor gebruiken, maar wanneer je te langzaam bent (het nummer zit in een reclame), dan kun je daar ook je Apple Watch voor gebruiken. Je kunt de Shazam-app zelfs zo instellen dat die meteen meeluistert wanneer je de app inschakelt, waardoor je dus nooit meer een nummer hoeft te missen. Handmatig nummers taggen doe je door op de grote knop te drukken.

shazam

Just Press Record

Naast het taggen van muziek met Shazam, kun je de microfoon ook voor andere dingen gebruiken op je Apple Watch. Met Just Press Record: Voice and Audio Recorder with Automatic Sync ben je in staat complete gesprekken of die ene grap op te nemen, zonder dat je daarvoor je smartphone uit de broekzak hoeft te halen. De gemaakte audio-opname is direct te synchroniseren met de cloud. Wanneer je de complicatie installeert, dan is het ook mogelijk de app nog sneller op te starten, omdat je er supersnel bij kunt komen.

just-press-record

Google Maps

Google Maps is al een handig navigatiesysteem op je mobiele apparaat of via de website op pc, maar is ook te gebruiken op je Apple Watch. Zo is er een knop die direct de snelste weg terug naar huis kan vinden voor je. Ook kun je inzien welke routes je onlangs genomen hebt, die je hebt ingesteld via de iPhone-applicatie. Helaas zijn er nog geen echte maps te vinden in Google Maps, maar gelukkig kom je wel uit de voeten met de tekstuele aanwijzingen. Met Force Touch kun je aangeven met wat voor vervoer je besluit te reizen.

google-maps-apple-watch-1

Ben je op zoek naar meer apps voor je Android Wear smartwatches of Apple Watch? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor smartwatch en meer.