Deze week wordt er nog een nieuwe versie van de Spectacles van Snapchat uitgebracht. Dat meldt de doorgaans welingelichte site Wired vandaag op basis van informatie van Snap. Het is niet zeker hoe de nieuwe bril eruit komt te zien en of er significant verschil zal zijn met het oorspronkelijke model.

De nieuwe Spectacles

In maart hoorden we nog dat er waarschijnlijk twee versies uitgebracht zouden worden van de Spectacles. Er zou vooral gekeken worden naar een nieuwe generatie met betere prestaties en bugfixes. Daarnaast zouden er nog wat nieuwe kleuren beschikbaar worden gemaakt. Tegelijk schijnt Snap te werken aan een model met twee camera’s.
 
De nieuwe slimme bril zou een stuk duurder worden dan zijn voorganger. Naar verluidt kost die zo’n driehonderd dollar, veel meer dan de originele wearable. De vraag is of Snap daar ook echt een succes mee gaat boeken; de eerste versie kostte 129 dollar en werd al nauwelijks verkocht.
 
Tegelijk was er eerder deze maand nog het nieuws dat de FCC bepaalde aanvragen van Snap goedgekeurd had. Daarin viel te lezen dat er een “wearable camera” uitgebracht zou worden door Snap, een “Model 002” van de Spectacles. Dat wijst er juist op dat er een eenvoudiger nieuw model komt.