Het aantal verscheepte iPhones neemt af en dat dwingt Apple om anders naar zijn strategie te kijken. Een analist is nu van mening dat de verschillende diensten van het bedrijf, evenals de Apple Watch, straks voor meer groei dan de iPhone gaan zorgen.

Apple Watch en diensten zorgen straks voor groei bij Apple

Morgan Stanley-analist Katy Huberty zegt tegenover Business Insider dat zij gelooft dat Apple straks zal groeien door zijn verschillende diensten en de Apple Watch. Het aantal verscheepte iPhones stagneert en ook de iPhone X lijkt niet zo goed te verkopen als gedacht. De nog te realiseren groei zou binnen nu en vijf jaar ontstaan. Als je kijkt naar hoe Apple zijn geld verdient, dan was dat vrijwel altijd door de iPhone. Maar in het afgelopen jaar is het zo dat de verschillende diensten al voor ruim vijftig procent van de omzet zorgen.

Niet alleen zal Apple meer gaan verdienen per verkochte smartwatch, ook is er nog genoeg ruimte om geld te verdienen aan de diensten. Nu is het gros gratis, en betaalt slechts achttien procent van het klantenbestand van het bedrijf voor de betaalde diensten, waardoor er dus nog genoeg ruimte voor groei overblijft. Diensten waar Apple meer aan kan verdienen zijn Apple Music, iCloud (de cloudopslagdienst) en Apple Pay. De verwachting is dat de befaamde Other-categorie (waar de Apple Watch onder valt) straks goed is voor 86 procent van de omzet.