Diesel, Emporio Armani en Kate Spade hebben hybride smartwatches aangekondigd. Horloges met een echte wijzerplaat, en enkele slimme functies zoals een stappenteller en een eenvoudig notificatiecentrum.

Fossil

Moederbedrijf Fossil heeft al eerder dit jaar aangekondigd dat niet alleen onder het eigen merk, maar ook onder de dochtermerken nieuwe smartwatches zouden verschijnen. De Android Wear-smartwatch Fossil Q Marshal, die wij onlangs reviewden, is in de winkels al gevolgd door enkele hybride smartwatches onder de submerken Michael Kors en Skagen. Nu komen daar dus ook Diesel, Emporio Armani en Kate Spade bij.

Drie knoppen

Er zijn diverse modellen voor elk submerk. Maar het binnenwerk is voor alle horloges gelijk. Ze lijken op standaard horloges, maar er zit wel degelijk slimme technologie in verborgen. Ze zijn allemaal compatibel met zowel Androidsmartphones als de iPhone. Allen hebben ze drie knoppen aan de rechterkant van de horlogekast, waarmee de slimme functies bediend kunnen worden.

Selfies

Met de knoppen kun je bijvoorbeeld nagaan hoe het staat met je activiteiten-voortgang, oftewel: hoeveel stappen je die dag al hebt gezet. Ook kun je een tweede tijdzone bekijken of op afstand, met je horloge, de camera op de smartphone bedienen. Makkelijk voor selfies. Er zijn meer functies.

Elk merk heeft zijn eigen app gekregen. In die app kan ingesteld worden welke notificaties naar de smartwatch komen, en kunnen die worden ingesteld.

Knoopcelbatterij

Alle horlogemodellen krijgen een knoopcelbatterij die de slimme functies zeker zes maanden in leven zouden moeten kunnen houden. Dus elke nacht opladen, zoals bij smartwatches met een scherm, is onnodig.

DieselOn Time

De Kate Spade smartwatch is te krijgen in diverse uitvoeringen. Rozegoud, met een zwart lederen bandje, zilver met een grijze band of goud met een vaalroze band. De DieselOn Time krijgt vijf uitvoeringen. Ze zijn allemaal gemaakt van roestvrijstaal met een flinke lederen band in donkere kleuren. De Diesels zijn de knoeperds onder de nieuwe smartwatches van Fossil. De Emporio Armani Connected smartwatch krijgt eveneens vijf modellen in diverse kleuren, uitvoeringen en materialen waar het om de bandjes gaat. Alle horloges van Emporio Armani zijn van roestvrij staal gebouwd.

Prijzen

De horlogeprijzen van de Kate Spade zijn al bekend: rond de 240 euro. Ze worden via diverse winkels tussen eind dit jaar en begin volgend jaar op de markt gebracht. Wanneer de horloges naar Nederland komen, is nog onbekend.