Diesel heeft vandaag tijdens Baselworld van zich laten horen met een reeks nieuwe, slimme horloges. Het bedrijf introduceert zijn eerste smartwatch die op Android 2.0 draait en komt met een aantal hybride modellen.

Nieuwe smartwatches van Diesel

In de herfst van 2017 brengt Diesel een aantal hybride smartwatches op de markt. Deze slimme horloges beschikken over een analoog uurwerk en een analoge wijzerplaat maar komen daarnaast met verschillende sensoren die informatie over activiteiten doorsturen naar een gekoppelde smartphone. De hybride horloges worden in verschillende kleuren uitgebracht en zijn gebaseerd op het 'domme' Mega Chief horloge.

De volledig digitale smartwatch beschikt over een touchscreen en draait op de nieuwe versie van het Android-besturingssysteem voor slimme horloges; Android Wear 2.0. Hiermee krijg je toegang tot een groot aantal geoptimaliseerde apps in de Play Store. Het horloge komt met een Qualcomm Snapdragon 2100-processor, een hoge resolutie amoled-display en een gedurfd en industrieel uiterlijk. Op het horloge zien we een traditionele kroon en twee extra knoppen terug.

De prijzen van de Diesel On smartwatch beginnen bij ongeveer 350 euro. De prijzen van de hybride versies zijn nog niet bekendgemaakt. Diesel valt qua merk voor horloges onder de Fossil Group. Het bedrijf heeft deze week onder meer een smartwatch van DKNY en Emporio Armani aangekondigd.