Tijdens het IFA 2018 heeft Diesel een gloednieuw smartwatch onthuld. Het gaart om de premium Full Guard 2.5, een nieuwe generatie smartwatch die de nieuwste technologische verbeteringen op het vlak van smartwatches biedt.

Diesel Full Guard 2.5

De Full Guard 2.5 draait op Wear OS en biedt flink wat mogelijkheden. Het gaat onder meer  om een hartslagmeter die automatisch bij verschillende workouts je hartslag in kaart brengt. Ook is er een ingebouwde NFC-chip, die het mogelijk maakt om via Google Pay draadloos te betalen. Verder is er een GPS-tracker ingebouwd, Google Assistant ondersteuning en kan het horloge onderwater gebruikt worden.
 
Het slimme horloge van Diesel heeft en 1,39-inch scherm dat afhankelijk van het gebruik één tot twee dagen gebruikt kan worden op een volgeladen batterij. Die batterij heeft overigens een capacitiet van 300mAh. Verder is er vier gigabyte aan opslaggeheugen beschikbaar op het horloge en heeft de niet gespecificeerde processor 512 MB werkgeheugen.

Het design

Het nieuwe Diesel-horloge is voorzien van een strak ontwerp dat past bij de andere Diesel-horloges. Er zijn vier ontwerpstijlen waar je uit kan kiezen: een mat stalen behuizing met zwart leren horlogebandje; een gunmetal stalen behuizing met bruin leren horlogebandje; een matzwarte behuizing met zwart siliconen bandje en een gunmetal roestvrij stalenontwerp met metalen bandje.
 
De Diesel Full Guard 2.5 is in de loop van oktober beschikbaar. Welke prijskaartje eraan komt te hangen is nog niet bekend.