Walt Disney heeft aangekondigd in de toekomst de Nokia Ozo te willen gaan gebruiken voor het produceren van content in virtual reality. De Ozo-camera is een 360-graden camera van de Finse elektronicagigant, die eind vorig jaar is aangekondigd.

Disney gebruikt Nokia Ozo voor vr-content

Animatiestudio Walt Disney heeft bekendgemaakt binnenkort gebruik te willen maken van de Ozo van Nokia, ooit bekend om zijn stevige smartphones, voor het maken van virtual reality-content. Het bedrijf wil de 360-graden camera gebruiken voor het produceren van meeslepende video's, die naast de grote bioscoopfilms moeten worden uitgebracht. Met de Ozo-camera van Nokia kun je content maken in de hoogste kwaliteit - een camera kost al zestigduizend dollar en is dan ook echt bedoeld voor de professionele markt.

De camera is in staat foto's te maken van een omgeving of gebeurtenis vanuit verschillende hoeken en dat beeldmateriaal vervolgens aan elkaar te knutselen voor een perspectief van 360 graden. Nokia en Disney hebben al eens eerder samengewerkt, voor de lancering de nieuwe The Jungle Book-film. Het was mogelijk de première en de interview met de cast in virtual reality te bekijken - beelden die zijn opgenomen met de Nokia Ozo. 360-graden video's zijn te bekijken op YouTube, maar werken het beste met een headset op, natuurlijk.