Valve en HTC hebben de prijs bekendgemaakt van de consumenteneditie van de virtual reality HTC Vive, die vanaf 29 februari te bestellen is. Mocht je de prijs van de Oculus Rift al hoog vinden, maak dan je borst maar nat.

HTC Vive: 799 dollar, vanaf 29 februari

HTC en partner Valve hebben bekendgemaakt wat de HTC Vive straks zal kosten voor iedereen die de virtual reality-bril wil gaan pre-orderen vanaf 29 februari: 799 dollar. De consumenteneditie van de Vive bevat niet alleen een verbeterde hoofdband, maar zorgt ook voor vernieuwde draadloze controllers met haptic feedback, de dual stage triggers en een front-camera die fysieke elementen met de echte wereld kan mengen.  Tot slot zorgt het verbeterde visuele systeem met nog helderdere displays voor een intensere beleving van de virtuele realiteit.

Daarnaast is ook Phone Services geïntroduceerd. Met deze dienst blijf je verbonden met de echte wereld. Je kunt beide werelden (de virtuele en de echte) combineren. Gebruikers zijn in staat oproepen en gemiste oproepen te ontvangen en de beantwoorden, berichten te ontvangen en te beantwoorden en zelfs kalenderuitnodigingen te accepteren. Met een prijs van 799 dollar zal deze consumer-editie ook voor een gelimiteerde tijd geleverd worden met twee volwaardige vr-titels om je eerste stappen te kunnen zetten in de vr-wereld:

  • Job Simulator: The 2050 Archives, door Owlchemy Labs: in een fictieve wereld waar robots alle menselijke banen hebben ingenomen, kan je plaatsnemen in de ‘Job Simulator’, om te ontdekken hoe het voelde om een baan te hebben.
  • Fantastic Contraption, door Northway Games in samenwerking met Radial Games: stel je voor dat je rondwandelt op een grasgroen eiland, zwevend in de lucht. Bouw er eigenhandig een machine ter grootte van een paard, en bekijk dan hoe het zich voort beweegt.

Maar de Vive draait niet enkel om gaming. Behalve deze launchtitels, werkt HTC met ontwikkelaars samen om contentcreatie te bevorderen in verschillende sectoren als entertainment, retail, onderwijs, design, gezondheidszorg en de auto-industrie.

Prijs, updates en beschikbaarheid

De Vive consumer-editie zal beschikbaar zijn voor pre-orders vanaf 29 februari. De commerciële beschikbaarheid zal starten op 1 april. Voor die prijs van 799 dollar krijg je twee draadloze VR controllers, een roomscale-uitrusting, twee vr-titels en natuurlijk de bril met ingebouwde front-camera. De integratie van SteamVR in de bundel zorgt ervoor dat je Vive uitrusting up-to-date blijft met de allerlaatste functies.