Dit weekend organiseerde Sony de PlayStation Experience, waar het bedrijf onder meer een techdemo gaf van de PlayStation VR-bril. Het ziet er allemaal een beetje ongemakkelijk uit, maar het idee achter de bril komt tenminste nog wel naar voren.

Check de techdemo van PlayStation VR

Onze hands-on-ervaring met de OSVR-virteal reality-headset was niet onze eerste kennismaking met virtual reality gaming, maar wel een mooie ervaring die ons heeft laten zien wat zo'n bril voor virtual reality kan betekenen. Sony wil een stap verdergaan door (onder andere) ietwat af te stappen van de traditionele controller en heeft daarom ondersteuning voor de Move-controllers (Wii Remote-achtige controllers) toegevoegd. Ook wil Sony zich meer gaan richten op het sociale aspect van gaming en mensen samen laten spelen.

Wanneer je de bovenstaande video hebt bekeken, dan snap je enigszins welke kant Sony met PlayStation VR op wil gaan (onder meer, aangezien er ook wat traditionele games naar PlayStation VR komen). Echter, we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat de presentatie rommelig verloopt en Sony nog niet precies weet hoe het virtual reality gaming moet presenteren. Dat neemt echter niet weg dat vr gaming een mooie toekomst tegemoet heeft, maar het wordt zo wel steeds moeilijker om consumenten van deze tech te overtuigen.