Als consument geïnteresseerd in de Apple Watch Edition, krijg je van Apple een speciale behandeling. Thuis of in de winkel. Je krijgt persoonlijke aandacht tijdens een één uur durende afspraak en 24/7-ondersteuning.

Apple Watch Edition biedt extra voordelen

Er is al heel wat te doen geweest om die Apple Watch Edition: de gouden Apple Watch die niet voor minder dan tienduizend dollar te koop is (en ja, dan moet je het bandje nog los aanschaffen). Maar omdat Apple weet dat de mensen die dit horloge kopen extra service verwachten (want dag mag wel voor die prijs), biedt het een aantal extra voordelen aan wanneer je de Edition koopt. Zo krijg je een privésessie van een uur aangeboden om de Apple Watch Edition uit te proberen (waarin je er standaard twee met elkaar kunt vergelijken).

In de landen waar de Apple Watch verkrijgbaar is vanaf eind april, wat helaas niet in Nederland het geval is, worden de Apple Stores voorzien van speciaal stations waar klanten de Edition kunnen uitproberen. Er staan relaxte stoelen en je vindt er dezelfde aankleding als in de meeste juweliers. Wanneer je vervolgens een Apple Watch Edition koopt, en het bandje hebt uitgekozen, heb je de keuze uit twee andere mogelijkheden: laat je je helpen door de expert in de winkel of ga je lekker naar huis en vraag je online hulp wanneer nodig?

Je krijgt namelijk toegang tot 24/7-ondersteuning van Apple, die ook online beschikbaar is. Via een videoconferentie krijg je de komende twee jaar toegang tot dit programma (met AppleCare+ is dit uit te breiden naar drie jaar). Mocht je er echt niet uitkomen, dan heeft Apple een ander team klaar staan, die je kunt bellen voor een persoonlijke afspraak. Bovendien hoef je ook nergens in de rij te staan wanneer je zo'n gouden Apple Watch hebt, aangezien er altijd een expert voor je klaarstaat. Ook daar betaal je die tienduizend euro voor.