Samsung zou voornemens zijn de Samsung Gear A te gaan presenteren samen met de Galaxy Note 5 - ook zijn er mogelijk al specs gelekt. De Note 5 zou volgens de geruchten gepresenteerd worden op 12 augustus van dit jaar, dus dat duurt niet zo lang meer.

Zijn dit de specs voor de Samsung Gear A?

Volgens de nieuwste geruchten is het zo dat de Samsung Gear A-smartwatch samen met de Galaxy Note 5-phablet wordt gepresenteerd op 12 augustus, aldus mensen die bekend zijn met de plannen van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Samen met deze datum, zijn er ook de mogelijke specs naar buiten gekomen van de ronde smartwatch van Samsung. Zo zou de Gear A, met de werknaam Project Orbis, een Exynos 3472 dualcore-processor geklokt op 1.2 GHz onder de motorkap krijgen, evenals 768MB aan werkgeheugen.

Tevens zou de smartwatch worden voorzien van een Mali-400 MP4-gpu, geklokt op 450 MHz gaan krijgen, 4GB aan intern geheugen en een batterij met een vermogen van 250 mAh. Orbis krijgt daarnaast ook waarschijnlijk Bluetooth 4.1, zodat je de watch aan smartphones en tablets kunt koppelen, maar er zal ook een WiFi only-variant op de markt gaan verschijnen. Daarnaast zijn gps, een accelerometer, gyroschoop, barometer en een hartslagmeter aanwezig en krijgt het apparaat Tizen als besturingssysteem, ontworpen voor ronde schermen.

De Samsung Gear A zou een rond Super Amoled-scherm krijgen met een resolutie van 360 bij 360 pixels, maar onduidelijk is nog wat precies het formaat van het scherm zal zijn. Zoals we al eerder voorbij zagen komen, krijgt de Gear A ook een digitale kroon waarmee je de smartwatch kunt besturen, dus het is nog maar de vraag in hoeverre Tizen je de smartwatch laat bedienen met zowel het touchscreen als het kroontje. Samsung heeft al eens eerder aangegeven de perfecte smartwatch te willen bouwen - en dit kan hem volgens de geruchten gaan zijn.